Gemakkelijk en snel schadeherstel


De auto is als vervoersmiddel bijna niet meer weg te denken uit ons leven. De meeste mensen hebben hun auto iedere dag nodig, bijvoorbeeld om naar hun werk toe te gaan of om de kinderen naar school te brengen. Als je auto schade heeft, dan is het dus belangrijk om dit zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten herstellen. Maar je wil ook graag dat het schadeherstel van je auto je niet al te veel kost. Kan je beter voor een goedkope schadeherstelbedrijf gaan of kies je toch liever voor een iets duurder bedrijf? En hoe kan je het beste handelen als je auto schade oploopt?

Hoe te handelen bij schade

De meeste schadeherstelbedrijven geven dezelfde adviezen als het je auto schade oploopt. Zorg er ten eerste voor dat zowel jij en, als daar sprake van is, de tegenpartij een schade-aangifteformulier invult. Als je dit formulier niet hebt, neem dan zo snel mogelijk contact op met een schadeherstelbedrijf. Waarschuw verder altijd de politie en vraag adressen van eventuele getuigen. Het belangrijkste is dat u de afwikkeling, oftewel de onderhandelingen en gesprekken met de verzekering, niet zelf afhandelt maar gewoon overlaat aan uw schadeherstelbedrijf. Zij proberen altijd de beste deal voor jou als klant te krijgen.

Voor- en nadelen van een goedkope schadeherstelbedrijf

Het voordeel van een low-budget schadeherstelbedrijf ligt voor de hand: de kosten van het schadeherstel zijn zo laag mogelijk. Met name als je schade hebt door je eigen schuld is dit aantrekkelijk, aangezien dergelijke schade vaak niet door de verzekering betaald wordt. Er zitten echter ook nadelen aan een dergelijk bedrijf. Zo wordt je auto soms alleen maar opgelapt en niet echt hersteld, krijgt u niet altijd vervangend vervoer en helpt het bedrijf je niet altijd met de afwikkeling.